Sunday, October 2, 2011

Napisano a nepromišljeno.

Za početak ove novo-nađene ozbiljnosti, hteo bih da se osvrnem na tri sportska naslova iz prethodnih 30 dana.

Iznad je link koji vodi na internet prezentaciju B92 i sam tekst.  
Da li je ovaj tekst stavljen zbog jednog od dole navedenih razloga?

  • Da bi nas podjebavali zato što je na završenom euro basketu 2011 Teodosić bio katastrofalan a Krstić skoro nevidljiv uzeći u obzir njegovu poziciju na terenu i konkurenciju?
  • Da bi se dičili time što su dva Srbina, nevezano za to kakvi su igrači, u deset najplaćenijih u Evropi?
  • Da nam saopšte koliko je u stvari sve ovo jadno i kako njih nije briga za nas navijače, niti ih je briga za reprezentaciju?
  • Nijedan od gornjih razloga već su samo prenosili vesti?
Iskreno, mene je bilo sramota ovog teksta.


U naslovu je link koji će vas odvesti na tekst, na sajtu ITV-a za formulu 1.  O čemu se radi?  Posle trke u Singapuru, šef McLaren tima, Martin Whitmarsh je mislio da treba da ili brani, ili veliča, ili potapše (javno) Buttona po ramenu zbog, na kraju krajeva, dobrog rezultata na kraju trke,  Nije bilo dovoljno što je Button završio drugi i što je dobro vozio - ne, nije bilo dovoljno.  Morali su svi da znaju da je jadni Button, ljubi ga majka, bio bolestan celog vikenda i da je takav i vozio.  Au, pa kako je preživeo!!  Pa on bi, da je bio zdrav, ladno pobedio Vettela!!!  
Mislim, stvarno, .... šta je u stvari Whitmarsh hteo da kaže?

Isto kao i prethodne dve vesti....
OK, Terziću, pobedili ste Tursku, i to ne baš ubedljivo pa i ako su tvoje devojke tvrdile da nisu mogle da izgube u Pioniru.  I uz dužno poštovanje, svaka čast na pobedi, nije bilo lako izgubiti dva seta posle vođstva od 2:0 u setovima, siguran sam.
Ali, aman, Terziću čoveče, pobedili ste u polu-finalu, ostaje finale sa Nemačkom.  Zašto daješ ovakve izjave pre finala?  Kako je moguće da smo najbolji u Evropi ako izgubimo od Nemačke večeras?  Zar, po defaultu, ne bi oni bili najbolji u Evropi?
Zašto uvek sebi stvaramo ta visoka očekivanja; zar vam nije jasno da će nam titula biti još draža ako nemamo neka očekivanja???
Zašto se uvek ku**imo???

No comments:

Post a Comment